Poczta enter.net.pl | Pobieralnia (linkownia) | ENTER FAQ | Mapa Forumowiczow (motiwm) | Watki archiwalne
Zarejestruj    Zaloguj    Dział    Szukaj    FAQ

Strona główna forum » PORADY » Oprogramowanie




 Strona 1 z 1 [ Posty: 9 ] 



Autor Wiadomość
 Tytuł: Power Point ramki i inne bajery ;)
 Post Napisane: Śr 12.10.2005 17:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 01.05.2004 9:04
Posty: 4347
Lokalizacja: ja jestem?
Witam Was
chcę zrobić prezentację z pewnego przedmiotu aby dostać 6 ;) i mam pewne pytania dotyczące tego programu ;)
- czy jest możliwość zrobienia ramek aby przynajmniej jedna ramka była stała a reszta zmieniała ?
- jak nie to czy można zrobić aby dzwięk pewien leciał przez cały pokaz slajdów ?

_________________
Obrazek
http://myspace.com/glodzio SPRAWDŹ TO!


Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: Śr 12.10.2005 21:46 
 
Dźwięk wystarczy zapętlić, a co do ramek, to należałoby zrobić swój szablon.


Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: Cz 13.10.2005 16:17 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 01.05.2004 9:04
Posty: 4347
Lokalizacja: ja jestem?
a jak ? bo próbowałem zrobić RAMKI ale nie widzę tam opcji WSTAW ---> RAMKI czy coś takiego......


a tak w ogóle kożystam z POWER POINTA 2003


edit.

próbowałem zapętlić ale ......... na każdy slajd musiałbym wrzucać ten dzwięk... a ja chcę aby raz wrzucić i sobie latał bez PĘTELEK bo i tak będzie miało to z 3 minuty


edit2.
o coś takiego mi Macieju chodzi :D

_________________
Obrazek
http://myspace.com/glodzio SPRAWDŹ TO!


Ostatnio edytowano Cz 13.10.2005 18:16 przez glodzio2, łącznie edytowano 2 razy

Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: Cz 13.10.2005 16:25 
 
A co konkretnie masz na myśli mówiąc ramka?

--połączone--

Jutro Ci odpowiem. Jak tylko z polibudy sobie office'a odbiorę.

[edit] Nadal nie mam office'a - musisz poczekać do poniedziałku ;)


Ostatnio edytowano So 15.10.2005 18:32 przez Disaster, łącznie edytowano 1 raz

Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: So 15.10.2005 13:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 01.05.2004 9:04
Posty: 4347
Lokalizacja: ja jestem?
to może ktos inny wie jak to zrobić ?:)

_________________
Obrazek
http://myspace.com/glodzio SPRAWDŹ TO!


Ostatnio edytowano So 15.10.2005 18:39 przez glodzio2, łącznie edytowano 1 raz

Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: N 16.10.2005 1:43 
Offline

Dołączył(a): Pn 09.02.2004 14:01
Posty: 33
Lokalizacja: Warszawa
Nie wiem czy dokładnie o to Ci chodziło ale ja jeśli chcę mieć pewne elementy na slajdzie niezmienione to duplikuję slajd tyle razy ile chcę żeby ruchomy element się pojawiał i pomiędzy tymi zduplikowanymi slajdami nie ma przejścia. Starałam się, ale nie wiem czy to zabrzmiało jasno :D więc na stronie http://www.republika.pl/przydasie/ umieszczam plik power pointa - uruchom sobie pokaz i daj znać czy taki efekt miałeś na myśli.
Pozdrawiam,
Magda

_________________
Country music is my only drug ;-)


Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: N 16.10.2005 12:10 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 01.05.2004 9:04
Posty: 4347
Lokalizacja: ja jestem?
mi nie chodzi o DUPLIKACJĘ slajdu. mi chodzi o coś takiego jak ramki w HTMLu

_________________
Obrazek
http://myspace.com/glodzio SPRAWDŹ TO!


Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: N 16.10.2005 12:38 
 
Power Point to nie HTML.
Tak czy siak musisz sobie stworzyć swój szablon. Jeśli tło ma być stałe, to najprościej jest stałe elementy zespolić z tłem.
A wbrew pozorom, nadmiar fajerwerków tylko szkodzi prezentacji.

Co do dźwięku.
Wstawiasz plik na pierwszy slajd. Utawiasz, żeby uruchamiał się automatycznie.
Potem w opcjach animacji niestandardowej wybierz Opcje Efektu, w zakładce efekt ustaw zatrzymywanie odtwarzania po X slajdach, gdzie X - ilość slajdów w Twojej prezentacji.
Przejdź do zakładki chronometraż i wybierz powtarzanie do końca slajdu. Powinno być ok.


Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: N 16.10.2005 12:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 01.05.2004 9:04
Posty: 4347
Lokalizacja: ja jestem?
o coś takiego mi chodziło :D dzięki Macieju ! a jeżeli chodzi o stałe elementy to chyba jednak będzie trzeba duplikować slajdy :/

_________________
Obrazek
http://myspace.com/glodzio SPRAWDŹ TO!


Góra 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
 
 Strona 1 z 1 [ Posty: 9 ] 




Strona główna forum » PORADY » Oprogramowanie


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

 
 

 
Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Polityka Cookies