Poczta enter.net.pl | Pobieralnia (linkownia) | ENTER FAQ | Mapa Forumowiczow (motiwm) | Watki archiwalne
Zarejestruj    Zaloguj    Dział    Szukaj    FAQ

Strona główna forum » ENTER » Enter - Najlepsze Programy

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ] 

Autor Wiadomość
 Tytuł: Zasady publikacji rekomendowanych programów?
 Post Napisane: Cz 18.02.2010 1:55 

Witam serdecznie. Piszę ponieważ bardzo zdziwiłem się, gdy kupiłem i przejrzałem ostatnie wydanie "Entera - Najlepsze programy" czyli nr. 03/2010. Ucieszył mnie fakt, że jedna z moich rekomendacji doczekała się publikacji, jednak zaciekawił mnie fakt że opublikowane zostały również 3 inne programy, które ja również polecałem, jednak na łamach miesięcznika zostały rekomendowane przez innych czytelników. Z racji tego iż programy te polecałem dość dawno, wszcząłem swoje małe dochodzenie, mianowicie sprawdziłem na stronie Entera daty polecenia danego programu przeze mnie i przez czytelnika którego rekomendacja pojawiła się w gazecie. Poniżej przedstawiam wynik mojego małego dochodzenia:

- program nr 1 - polecony przeze mnie 15.10.2009, polecony przez innego czytelnika 19-10-2009
- program nr 2 - polecony przeze mnie 16.09.2009, polecony przez innego czytelnika 15-12-2009
- program nr 3 - polecony przeze mnie 18.12.2009, polecony przez innego czytelnika 17-09-2009

W przypadku dwóch pierwszych programów ja jako pierwszy poleciłem program, więc to chyba rekomendacja odemnie powinna pojawić się na łamach miesięcznika, a co za tym idzie powinienem dostać za to pieniążki. Tak się jednak nie stało, więc stąd moje pytanie do przedstawicieli gazety na tym forum: Czy to jakieś niedopatrzenie z Państwa strony, czy o co chodzi?

Proszę o odpowiedź i wyjaśnienie zaistniałej sytuacji, bo prawdę powiedziawszy czuje się w ten sposób poszkodowany, bo w końcu nie po to polecałem programy, aby na łamach czasopisma pojawiły się rekomendacje innych osób. Wg. mnie zasada jest prosta: kto pierwszy poleca, tego rekomendacja ewentualnie później pojawia się na łamach gazety.

Proszę mnie źle nie zrozumieć, nie mam do nikogo żalu, po prostu zakładam że mogła powstać taka pomyłka.

PS: W poście tym nie podałem konkretnych nazw programów i nazwisk zarówno mojego jak i czytelników, których rekomendacje pojawiły się na łamach gazety, jednak w celu wyjaśnienia tej sprawy mogę oczywiście podać te dane przedstawicielom gazety.

Tytuł: Re: Zasady publikacji rekomendowanych programów?
 Post Napisane: Cz 18.02.2010 16:26 

Drogi Panie Adamie.

Z Pańskiego postu wynika, że wysłał Pan pierwszy rekomendację, lecz to właśnie od redakcji zależy czyja jest lepsza. Jeżeli wysłał Pan pierwszy to nie znaczy, że właśnie Pańska rekomendacja ma się pojawić na łamach Entera. Jeżeli się pan ze mną nie zgadza, uszanuję to.

Post Napisane: Cz 18.02.2010 21:18 

adam.kolberg napisał(a):
W poście tym nie podałem konkretnych nazw programów i nazwisk zarówno mojego

Lecz z Twojego nicku wynika, że tak się nazywasz :D. Więc Twoje dane mamy :D.

wiesiek140 napisał(a):
Z Pańskiego postu wynika, że wysłał Pan pierwszy rekomendację, lecz to właśnie od redakcji zależy czyja jest lepsza.

Dokładnie tak jest. Tu nie chodzi o to, kto pierwszy ten lepszy. Tutaj chodzi o to, jak dany program jest omówiony. Może po prostu lecisz na kasę i w łatwy sposób chcesz zarobić pieniądze :D.

Asus F3SG|Intel Core 2 Duo T5750 2.0 GHz 667 MHz 2 MB|Chipset Intel PM965 Express|3 GB DDR2 SO-DIMM DDR2 667MHz|320 GB SATA 5400obr/min|TFT z błyszczącą powłoką 15,4" WXGA 1280x800 pikseli|Nvidia GeForce 9300M G 256 MB

Post Napisane: Wt 23.02.2010 3:27 

Masz brzydsza buzie :o) Nie no zartuje ;)
Generalnie redakcja napewno szanuje orginalne opisy rekomendowanych programow. Ja polecilem narazie 3 programy z czego jeden ukazal sie w czasopismie. Program naprawde godny polecenia wiec sie nie zastanawialem i wycisnalem w opisie ile tylko to mozliwe :)) Zreszta robie tak ze wszystkim co rekomenduje. Ciekawych programow jest coraz mniej, w sensie, ze w miesieczniku ukazuje sie stopniowo wiecej programow bardziej znanych, wrecz pospolitych - typu Total Commander. Ale cale szczescie formula jest zachowana - kazdy jest w stanie cos zarekomendowac.

Post Napisane: Cz 25.02.2010 14:15 

Podpinając się troche pod post, który znajduje się wyżej uważam iż takie programy jak Total Commander, Open Office, Tlen czy tym podobne oprogramowanie powinno być raczej pomijane ponieważ są to programy, które praktycznie każdy użytkownik zna. W miare możliwości myśle, że najlepiej by było szukać softu mniej znanego, a przydatnego.

Przyznam, że dzięki Enter'wi odkryłem pare nieznanych mi wcześniej programów, które bardzo się przydają.

Post Napisane: Pn 08.03.2010 14:30 

wiesiek140 napisał(a):
Jeżeli wysłał Pan pierwszy to nie znaczy, że właśnie Pańska rekomendacja ma się pojawić na łamach Entera.

Jeżeli tak to wygląda to ok. Po prostu kilka razy zauważyłem że przy próbie polecenia jakiegoś programu otrzymywałem komunikat na stronie, że nie można polecić programu gdyż zrobił to już ktoś inny. A więc założyłem że dany program może bzy polecony tylko raz, więc skoro ja byłem pierwszy, to niezrozumiałe było dla mnie czemu ukazują się rekomendacje innych osób.

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ] 

Strona główna forum » ENTER » Enter - Najlepsze Programy