Poczta enter.net.pl | Pobieralnia (linkownia) | ENTER FAQ | Mapa Forumowiczow (motiwm) | Watki archiwalne
Zarejestruj    Zaloguj    Dział    Szukaj    FAQ

Strona główna forum » PORADY » Klub Użytkownika




 Strona 1 z 2 [ Posty: 31 ] Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona



Autor Wiadomość
 Tytuł: problem z internet explorer
 Post Napisane: Cz 01.06.2006 22:34 
Offline

Dołączył(a): So 13.05.2006 8:09
Posty: 70
witam!:) mam problem jak uruchamiam program internet explorer i np. napisze www.wp.pl to twierdzi ze nie moze znalesc serwera i inne strony tez nie moze znalesc.a na programie opera pokazuja mi wszystkie strony tak jak www.wp.pl. i dziala prawidlowo w operze.wiec jak naprawic internet explorer zeby mogl znalesc strony ?podro


Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: Cz 01.06.2006 23:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 20.05.2004 21:51
Posty: 312
Lokalizacja: Szczecin
Prawdopodobnie IE jest w porządku, a przyczyną problemu jest jakieś życie utajone na Twoim pececie.

W kolejnym poście załącz log z HijackThis!:

http://216.180.233.162/~merijn/files/HijackThis.exe

Przeskanuj dysk tymi programami:

Panda on-line:

http://www.pandasoftware.com/products/activescan

Kaspersky on-line:

http://www.kaspersky.com/virusscanner

Ad-Aware (przed skanowaniem uaktualnij bazę definicji):

http://www.download.com/Ad-Aware-SE-Per ... 45910.html

Ewido (również przed skanem nie zapomnij o aktualizacji):

http://www.ewido.net/en/download/

Daj znać o efekcie skanowania. Z góry założyłem, że używasz Windows XP, bo nie podałeś tej informacji. Przed skanowaniem wyłącz Przywracanie Systemu we właściwościach systemu.


Ostatnio edytowano Cz 01.06.2006 23:52 przez papric, łącznie edytowano 1 raz

Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: Pt 02.06.2006 7:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 16.12.2004 20:33
Posty: 3356
Lokalizacja: Rzeszów
Najlepiej machnij loga z HijackThis i zapodaj w załączniku :P

_________________
Tanie zabawki - dla chłopaka, dla dziewczynki - klocki, pluszaki, maskotki, auta, zabawki edukacyjne i interaktywne


Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: Pt 02.06.2006 8:22 
Offline

Dołączył(a): So 13.05.2006 8:09
Posty: 70
witaj.zeczywiscie zapomnialem podac ze mam windows XP. mam program antywirusowy Kaspersky.dzis zrobie porzadki na dysku i skanuje dysk z tym programem (przed skanowaniem aktualizuje nowe bazy wirusow).i potem do was napisze czy cos wykryl.podro


Załączniki:
Komentarz: daje ten zalacznik
hijackthis.log [4.37 KiB]
Pobrane 272 razy
Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: Pt 02.06.2006 8:22 
Offline

Dołączył(a): So 13.05.2006 8:09
Posty: 70
witaj.zeczywiscie zapomnialem podac ze mam windows XP. mam program antywirusowy Kaspersky.dzis zrobie porzadki na dysku i skanuje dysk z tym programem (przed skanowaniem aktualizuje nowe bazy wirusow).i potem do was napisze czy cos wykryl.podro


Załączniki:
Komentarz: daje ten zalacznik
hijackthis.log [4.37 KiB]
Pobrane 296 razy
Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: Pt 02.06.2006 9:01 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 19.09.2001 19:47
Posty: 21578
Lokalizacja: Ringvard van de Haarlemmermeerpolder[NL]
Wklej tego loga tutaj;

http://www.hijackthis.de/#anl
Kliknij "Analyze'
I zjedź trochę na dół,tam sa wyniki.

_________________
Jak mam czas to leże i odpoczywam,
a jak nie mam czasu, to tylko leże.


Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: Pt 02.06.2006 9:17 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 12.01.2006 18:14
Posty: 465
Lokalizacja: Gdańsk
Moim skromnym zdaniem:
Do ubicia:
R3 - URLSearchHook: (no name) - {9D780EE1-4E07-EC23-3238-17F5839A4B36} - C:\WINDOWS\cksyhxkz.dll
O2 - BHO: CExtension Object - {0019C3E2-DD48-4A6D-ABCD-8D32436323D9} - C:\WINDOWS\bxxs5.dll

O2 - BHO: (no name) - {6001CDF7-6F45-471b-A203-0225615E35A7} - C:\WINDOWS\DH.dll
O2 - BHO: (no name) - {DDDE6F38-49B0-A60C-29FD-24345258322A} - C:\WINDOWS\cksyhxkz.dll

O3 - Toolbar: UCmore XP - The Search Accelerator - {44BE0690-5429-47f0-85BB-3FFD8020233E} - C:\Program Files\TheSearchAccelerator\UCMTSAIE.dll
O18 - Filter: text/html - {994D478A-45D0-4DB4-AE77-288B1E346E99} - C:\Program Files\FCAdvice\FCAdvice.dll
O20 - AppInit_DLLs: Runner.dll,cagplnph.dll,SDRunner.dll,Runner.dll,fepmpikc.dll,pohhgjpp.dll,Runner.dll


Do wywalenia z dysku:

C:\Program Files\FCAdvice\FCAdvice.exe <= Cały katalog.
C:\Program Files\AXVenore\AXVenore.exe <= Cały katalog.
C:\WINDOWS\cksyhxkz.dll
C:\WINDOWS\bxxs5.dll
C:\WINDOWS\DH.dll
C:\WINDOWS\cksyhxkz.dll
C:\Program Files\TheSearchAccelerator\UCMTSAIE.dll <= Cały katalog.

Sposób postępowania znajdziesz tutaj. ;)

_________________
Pozdrowionka! Amandi!


Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: Pt 02.06.2006 10:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 16.12.2004 20:33
Posty: 3356
Lokalizacja: Rzeszów
Taaa dokładnie Amandi :)

Do tego dla pewności przeleciałbym w trybie awaryjnym RootkitRevealerem i CWShredderem :P

_________________
Tanie zabawki - dla chłopaka, dla dziewczynki - klocki, pluszaki, maskotki, auta, zabawki edukacyjne i interaktywne


Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: Pt 02.06.2006 14:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 10.03.2006 22:42
Posty: 2449
lajkonik napisał(a):
Wklej tego loga tutaj;

http://www.hijackthis.de/#anl
Kliknij "Analyze'
I zjedź trochę na dół,tam sa wyniki.

Prosiłbym o nieudzielanie takich porad. Ten automat nie działa dobrze i może sporo w systemie zepsuć. Ciekawe dlaczego sam nie skorzystałeś z nigo tylko załączyłeś log tutaj.

W HJT do zafiksowania jeszcze to:
O4 - HKLM\..\Run: [bxxs5] RunDLL32.EXE C:\WINDOWS\bxxs5.dll,DllRun


Ostatnio edytowano Pt 02.06.2006 14:56 przez darek_ko, łącznie edytowano 1 raz

Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: Pt 02.06.2006 16:58 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 12.01.2006 18:14
Posty: 465
Lokalizacja: Gdańsk
Faktycznie, chyba ślepnę na starość. Nie zauważyłem. :|
P.s. Dzięki Darku. ;)

_________________
Pozdrowionka! Amandi!


Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: Pt 02.06.2006 19:52 
Offline

Dołączył(a): So 13.05.2006 8:09
Posty: 70
witaj.skanowalem programem antywirus. i wykryl tylko konie trojanskie i nic wiecej.usuwalem tak jak kazaliscie ale jest jeden problem jak uruchomilem nwindows na nowo to pokazał blad ze nie moze znalesc plik C:\WINDOWS\bxxs5.dll. aha nadal nie moze znalesc w internet explorer strony:( usuwalem wszytko i nic:(


Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: Pt 02.06.2006 19:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 04.12.2004 23:44
Posty: 8505
Usuwałeś jak należy? http://www.enter.net.pl/forum/viewtopic ... 753#252753

_________________
ASH czyli Arabska Strona Hardware
Return czyli Komputerowe Forum Ratunkowe
Wiki przy Forum Return

Twój stosunek do "braci mniejszych" jest miarą Twojego człowieczeństwa.


Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: Pt 02.06.2006 20:05 
Offline

Dołączył(a): So 13.05.2006 8:09
Posty: 70
yyy robilem tak jak tam opisane.ale nie w trybie awaryjnym tylko uruchomiony normalnie i usuwalem te pliki ktory kazal Amandi. czy cos zle zrobilem albo jeszcie cos jest do usuwania?


Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: Pt 02.06.2006 20:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 10.03.2006 22:42
Posty: 2449
Borsuk napisał(a):
yyy robilem tak jak tam opisane.ale nie w trybie awaryjnym

To nie robiłeś tak jak tam opisane. Powtórz wszystko w trybie awaryjnym z wyłączonym przywracaniem systemu.


Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: So 03.06.2006 8:14 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 19.09.2001 19:47
Posty: 21578
Lokalizacja: Ringvard van de Haarlemmermeerpolder[NL]
darek_ko napisał(a):
lajkonik napisał(a):
Wklej tego loga tutaj;

http://www.hijackthis.de/#anl
Kliknij "Analyze'
I zjedź trochę na dół,tam sa wyniki.

Prosiłbym o nieudzielanie takich porad. Ten automat nie działa dobrze i może sporo w systemie zepsuć. Ciekawe dlaczego sam nie skorzystałeś z nigo tylko załączyłeś log tutaj.

W HJT do zafiksowania jeszcze to:
O4 - HKLM\..\Run: [bxxs5] RunDLL32.EXE C:\WINDOWS\bxxs5.dll,DllRun

Bo wtedy jeszcze nie miałem wiedzy ,że tak można.

_________________
Jak mam czas to leże i odpoczywam,
a jak nie mam czasu, to tylko leże.


Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: So 03.06.2006 9:26 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 10.03.2006 22:42
Posty: 2449
To życzę powodzenia z tym automatem. Gdybyś miał wiedzę, to byś go nie polecał.


Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: So 03.06.2006 10:28 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 16.12.2004 20:33
Posty: 3356
Lokalizacja: Rzeszów
Co do tego automatu - nie można interpretować loga w ten sposób - często gęsto lokalizacja pliku jest ta sama, ale plik różni się rozmiarem - tylko to decyduje o tym, czy to syf czy nie... dalej - automat ma tyle danych ile mu wpisali - brakuje wielu polskich aplikacji, a i przy tych zagranicznych się gubi -> praktycznie wszystko z polskimi znakami uważa za szkodliwe... praktycznie wszystkie procesy i wpisy, których nie zna uważa za "prawdopodobnie szkodliwe"... AMEN

_________________
Tanie zabawki - dla chłopaka, dla dziewczynki - klocki, pluszaki, maskotki, auta, zabawki edukacyjne i interaktywne


Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: So 03.06.2006 13:08 
 
Lajkonik stara się nam tutaj zorganizować dodatkowe problemy do wątków, a wy się jeszcze czepiacie ;)
Może to jest jakiś pomysł na rozruszanie forum :clever:


Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: So 03.06.2006 19:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 12.01.2006 18:14
Posty: 465
Lokalizacja: Gdańsk
No to ruszamy... :D
Arabski słusznie kiedyś powiedział, że "Automaty są do bani". Wystarczy spojrzeć na wpisy 01. Jeszcze lepszym przykładem jest taki oto wpis:
Kod:
O9 - Extra button: Related - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm
No cóż, człowiek całe życie się uczy, a i tak głupim umiera... :diabel:
P.s. Nie urażając nikogo oczywiście. ;)

_________________
Pozdrowionka! Amandi!


Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: So 03.06.2006 19:19 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 10.03.2006 22:42
Posty: 2449
To po prostu Alexa :DD .


Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: So 03.06.2006 20:46 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 12.01.2006 18:14
Posty: 465
Lokalizacja: Gdańsk
:brawo: Darku!
Problem w tym, że Automat pokazuje to jako Safe, ale wpisy w Rating mówią zupełnie co innego. To może stwarzać niepotrzebne dylematy. Trudno polegać na takiej maszynie... :|

_________________
Pozdrowionka! Amandi!


Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: So 03.06.2006 22:35 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 16.12.2004 20:33
Posty: 3356
Lokalizacja: Rzeszów
Nigdy nie polegałem na Automatach - co najwyżej z braku czasu ich używam :P

_________________
Tanie zabawki - dla chłopaka, dla dziewczynki - klocki, pluszaki, maskotki, auta, zabawki edukacyjne i interaktywne


Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: N 04.06.2006 12:16 
Offline

Dołączył(a): So 13.05.2006 8:09
Posty: 70
witam.weszlem do windowsa w trybie awaryjnym i usunalem te pliki.ale nadal nie moge nie moze znalesc strony internetowe w internet explorer.czy instalowanie na nowo program internet explorer rozwiaze problem?jesli tam to gdzie mozna sciagnac ten program?a ten uszkodzony program jak usunac z dysku?podro


Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: N 04.06.2006 12:53 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 12.01.2006 18:14
Posty: 465
Lokalizacja: Gdańsk
Spróbuj zresetować IE. Narzędzia=>Opcje Internetowe=>Programy i tam Resetuj ustawienia sieci Web. Jeśli nie pomoże, to spróbujemy dalej. ;)

_________________
Pozdrowionka! Amandi!


Góra 
 Tytuł:
 Post Napisane: N 04.06.2006 13:55 
Offline

Dołączył(a): So 13.05.2006 8:09
Posty: 70
juz zresetowalem IE, i teraz jap pisze strone to troche szuka i potem pojawia sie komunikat z:,,Internet Explorer nie mógł otworzyć strony wyszukiwania,, i potem na pastu pokazuje ze pobiera z witryny ale z mojego dysku np. C:windows/systems32/ssddae.dll i potem pisze gotowe.ale teraz nie moze otworzyc strony.


Góra 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
 
 Strona 1 z 2 [ Posty: 31 ] Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona




Strona główna forum » PORADY » Klub Użytkownika


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot], Google [Bot] i 1 gość

 
 

 
Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Polityka Cookies